15.5.13 - Hanya Aku 'ost Teduhan Kasih'



Bersama janji kau sentuh rasa percaya
Hangat dinginmu mengundang rindu kecewa
Hanya aku dihuni sepi rasa kasihmu
Hanya ku yang mencari
Rembulan masih ada
Mungkin seketika
Walau ku bahagia mengejar bayanganmu
Tak mungkin ku beroleh saat indah bersamamu
Hanya aku

Apakah mungkin berulang janji setia
Apa kan kekal ataupun menyambut duka
Dan dirimu di janji Sang Sempurna
Dan kecewa kini dipulih rasa kasihmu
Hanya ku yang mencari
Rembulan masih ada
Mungkin seketika
Walau ku bahagia mengejar bayanganmu
Tak mungkin ku beroleh saat indah bersamamu
Hanya aku
Dihuni rasa rindu
Hanya ku yang mencari
Rembulan masih ada
Mungkin seketika
Walau ku bahagia mengejar bayanganmu
Tak mungkin ku beroleh saat indah bersamamu

Dingin rasa kasihmu
Bagai bintang bersemi
Rindu janji bicara
Kekal selamanya
Walau sekadar mimpi
Tak pernah ku peduli
Selamanya kan ku pasti merindui dirimu
Hanya aku
#HYPER ACT

21.4.13 - Lirik Lagu Sampaikan Rinduku


Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang. Salam selawat ke atas junjungan besar Nabi Muhammad S.A.W. insan pilihan sebagai kekasih Allah. Semoga di rahmati Baginda dan ahli keluarga serta sahabat Baginda.

Dah lama rasanya aku tak update blog dan ini merupakan post yang PERTAMA dalam bulan April. Tak banyak benda yang nak di sampaikan kat dan post kali ni  ringkas ringkas aje sebab aku nak post lirik lagu je. 

'SAMPAIKAN RINDUKU' ost Bunga Merah Punya. Bunga Merah Punya ni bukan telemovie atau filem tapi drama yang disiarkan di TV9 pada jam tak tau tapi yang pastinya malam dan di lakonkan oleh Izzue Islam yang digandingkan bersama Sharifah Sakinah. Aku rasa drama ni best kot. Sebab bawah SUHAN Production milik Rosyam Nor. Biasanya dari drama drama yang lampau, kalau bawah penerbitan SUHAN Production ni kebanyakannya best best contohnya Cinta Elisya, Setia Hujung Nyawa, Mimpi Cinderella dan sewaktu dengannya. Aku tak berkesempatan lagi nak tengok disebabkan atas sebab musabab yang tertentu. Rasanya soundtrack dia sume best best kot tapi lagu ni paling sedap untuk halwa telinga aku.  Ringan dan mudah.
Layannn...

Oh bulan sampaikan rinduku
Oh bintang kirimkan cintaku
Yang hilang mungkinkah bersatu
Oh sayang di dalam mimpiku

Oh bulan sampaikan rinduku
Oh bintang kirimkan cintaku
Yang hilang mungkinkah bersatu
Oh sayang di mana dirimu

Malam ini aku sendiri
Menanti dan terus menanti

Malam ini aku sendiri lagi
Menanti dan terus menanti

Usah di tangis lagi
Usah di rindu lagi
Pasti kita bertemu nanti

Usah di tangis lagi
Usah di rindu lagi
Pasti kita bertemu pasti

Pejamkan matamu kasih 

Vocal by : Izzue Islam ft. Sharifah Sakinah 
Soundtrack : Bunga Merah Punya





17.3.13 - STPM + Love Rain

Assalamualaikum. Esok, Isnin bersamaan 18Mac2013, result STPM keluar. Berdebar giler weh ! Jantung aku nih rase dah macam duk kat luar dah. Kalau boleh tak nak pegi ambik result tu. Takot nak terima kenyataan ! (propa lebih) hikhikhik... Tak boleh nak cakap panjang panjang. Makin di cakap makin berdegap degup jantung ni haa...

Tapi lagu ni boleh buat jantung aku tenang sikit.

Lagu ape tu awak ? Lagu LOVE RAIN. hehehe... Sape nyanyi awak ? Jang Geun Suk.
Korean lagi ? Dah nak buat macam mana awak, selera saya macam ni. hikhikhik

Yang pasti, bagi aku lagu die best. Tenang je bile aku layan :) So, korang layan je la ek.




On a rainy evening, I saw her

I saw her, whom I’ve been waiting for since long ago
I told her, who was without an umbrella

Come under my umbrella

Drizzle drizzle, the sound of the rain

Rub dub rub dub, my trembling heart
Drizzle drizzle, rub dub rub dub
The sound on the umbrella, the sound of the rain, the sound of my heart
Love rain is falling

The two of us walked the rainy streets

Under the small umbrella, my shoulder got wet
She shyly told me

Come a little bit closer
Softly, our shoulders touch


Rub dub rub dub, my trembling heart
Softly softly, rub dub rub dub
The two shoulders underneath the umbrella, the shy shoulders
Love rain is falling
I have fallen in love
Drizzle drizzle, the sound of the rain

Rub dub rub dub, my trembling heart
Drizzle drizzle, rub dub rub dub
The sound on the umbrella, the sound of the rain, the sound of my heart
Love rain is falling
I love rain I love you

6.3.13 - Za'im Helmi Zaini

Assalamualaikum semua. Harap sihat semua :)
Kisahnya hari ini nak dikhabarkan pada korang pasal pengacara Malaysia Hari Ini (MHI), Za'im Helmi. Siapa dia ni? Za'im Helmi ni dulu merupakan Finalis Top Host 2010. Aku pon baru tahu tadi. Nak dijadikan cerita, pagi tadi sebelum pegi kelas aku bukak la tv3 ni. Lepas tu macam biasa la, nampak la muka Elly ngan Fedtri. Masa tu dieorang tengah temu ramah satu group mak yong ni. Then, tiba tiba Elly ade petik nama Nurul Syuhada dan terus aku teringat dekat si Za'im ni. Ye la, biasanye Za'im akan jadi partner Nurul Syuhada ketika mengacara. Tapi pagi tadi aku tak sempat tengok Za'im. Terkilan. (gedik)

Aku tak tau apa yang best sangat pasal Za'im ni. Tapi bagi aku dia ni bila mengacara tu memang nampak bersemangat dan kata kata dia bernas bernas je. Perwatakaan dia pon agak menarik jugak.  Ala ala Fedtri skit. Tapi Fedtri bila mengacara ayat mesti nak gramatis kan tapi dia ni biasa biasa je. Kalau nak bandingkan dia ngan Fedtri memang tak la. Fedtri orang lama kan jadi mesti la lagi matang dalam pengacaraan ni. Tapi kalau nak bandingkan si Za'im ni dengan wartawan penyiaran yang lain, maksud aku yang baru nak naik tu memang jauh berbeza kot. Yang lain tu bagi aku, bila mengacara tu banyak nak mengarut je. Cakap pon macam bajet bagus je. he he he. Tapi tak semua la macam tu ada jugak yang okey.

So, that's it for today...

Za'im and his partner, Nurul Syuhada

"MENGEJAR IMPIAN TIADA PENGHUJUNYA,
USAHA, KEGIGIHAN, KETABAHAN DAN KOMITMEN,
BERMULA DI SINI, SEKARANG" - Za'im Helmi Zaini


 



4.3.13 - I Miss You


Assalamualaikum semua. Nak tanya ni, korang ade tengok tak korean drama "I Miss You" dekat tv9? Ade tak? Kalau tak ade jom la tengok. Drama dia boleh tahan la jugak bagi aku. Sepanjang aku tengok, sedih je memanjang. Nak cite panjang panjang pon tak boleh jugak, sebab aku banyak skip episod. Kalau nak stay je depan tv tu memang tak la, sebab banyak keje aku kena buat. Tapi, setiap episod yang aku tertinggal tu aku tengok balik kat tonton or maaduu ni. Aku rasa, baik tengok sini dari tengok kat tv. Sebabnye, kalau tengok kat tv tak boleh pause and tak boleh undur balik kan. So, baik tengok kat tonton or maaduu je. 

Sinopsis kecilnye macam ni, berkisahkan tentang Lee Soo-Yeon (Yoo-Eun Hye, Kim So-Hyun[muda]) dan Han Jung-Woo (Park Yoo-Chun,Yeo Jin Goo[muda]) yang tidak boleh melupakan cinta pertama mereka sehingga mereka dewasa. Mereka terpisah kerana satu peristiwa hitam yang tidak dapat dilupakan dan semua angkara tu berkait rapat dengan keluarga Han Jung-Woo dan Harry (Yoo Seung-Ho). Sehinggalah dewasa, mereka bertiga berjumpa balik. Soo-Yeon cuba menyimpan dendam, namun akhirnya dia jatuh cinta balik dengan Jung-Woo. Harry pulak, dalam diam jatuh cinta dengan Soo-Yeon. 

So, korang tengok sendiri la ek. Tak tahu nak cite panjang panjang. Sebab aku pon tak paham sangat kisah dia setakat ni. Hehehe.

Paling penting, OST drama ni memang sedap+sedih dan baru aku tau, Park Yoo-Chun ni rupa rupanye salah seorang ahli JYJ. Kalau aku tak tengok cite ni memang aku tak kan tau la dia ni sape.

JYJ (Park Yoo-Chun [kanan])
Kim So-Hyun, Yeo Jin-Goo
(Lee Soo-Yeon[muda], Han Jung-Woo[muda])
Yoo Seung-Ho,  Yoo Eun-Hye, Park Yoo-Chun
[Harry,  Soo-Yeon, Jung-Woo]















 

3.3.13 - STPM !

Assalamualaikum semua. Tinggal beberapa minggu lagi result stpm nak keluar dan aku mula tak duduk diam macam bertih jagung di goreng. Hahaha..Aku selalu melebih lebih kan. Errmmm..risau betul ngan pointer aku. Agak agak berapa laa aku dapat kan. Aku nak target 4flat tu memang tak laa . Tapi hope sangat pointer aku 3.0 ke atas. Sesungguhnya penantian itu satu penyiksaan. Aku menaruh harapan pada paper seni  dan sejarah aku. Harap sangat sekurang kurangnya A-. Sebenarnya stpm ni tak susah mana ponnn. Cuma aku je yang malas. Siapa rajin membaca memang senang duduk. Bagi aku, persaingan tu penting dalam stpm ni. So, doa doa laa untuk aku ye.

p/s; doakan Malaysia supaya aman selalu, terutamanya Lahad Datu, Sabah.




21.2.13 - I Love You, Stupid !

Assalamualaikum semua. Firstly, thanks kat kawan aku sebab sudi lepak sini. Semalam kau ade tanya perlu ke post aku ni tulis guna loghat luar? Kenape tak guna loghat terengganu je? So, macam ni mekk.. Blog ni tak semestinya orang terengganu je yang baca, mungkin dari negeri negeri lain ade jugak kan. So, kalau aku guna loghat terengganu, orang lain paham ke. Mungkin 20% je yang paham. Aku rasa laa :D Kesimpulannya; Citer sini, habis sini okey! Hehe..

Main post aku sebenarnya bukan yang atas ni. Tu pesanan penaja je. Hehe..
Benda yang aku nak kongsi hari ni pasal novel sebenarnya. Bukan pasal loghat atau sebagainya. Novel ape?Novel ni haa,,,



Tajuk : I LOVE YOU, STUPID ! "Cukuplah Allah ada dan dia sentiasa ada untuk aku"
Pengarang : MELUR JELITA
Tahun Cetak : 2012 
Bil. Bab : 109
Bil. m/s : 1389 (giler tebal!)
Genre : Romantik komedi, Islamik. (bagi aku)

So, ape yang bestnya novel ni? Banyak, banyak, dan banyak sebenarnya. Nak tahu pasal ape? Cinta? Kasih sayang? Remaja? Islam? Semua ade. Antara rajin dengan tak je nak baca novel ni. Sepanjang pembacaan aku, memang banyak pengetahuan pasal islam yang aku tak berapa tahu dan tak nak ambik kisah sangat selama ni, terkandung dalam novel ni. Bagi aku novel ni lain dari novel novel yang aku baca sebelum ni. Pengisian dia memang berguna dan bernas. Cara penulisan dia pun kemas, teratur, ayat yang penuh gramatis, serta lucu dan tak rugi kalau kita beli mahal mahal. Satu lagi novel ni lebih tebal dari kamus tau. Percayalah!

Novel ni berkisahkan tentang seorang gadis (Iris Nur) yang ingin mencari jawapan kepada rasa sepi dan tak berpunya yang sering bertandang dalam hati dia. So, satu hari ni boyfriend dia (Dr.Aidan) ajak pergi kemboja untuk selesaikan satu misi bantuan kemanusian kat sana. Dia pun setuju je la tapi atas sebab sebab tertentu jugak sebenarnya. Sampai sana, dia terpaksa tinggal dengan keluarga bodyguard dia (Firman Ebrahim) yang juga ada kaitan dengan zaman nakal dia dulu dulu. Selama beberapa bulan tu, macam macam kisah yang berlaku kat dia dan semua yang berlaku kat sana tu mematangkan dia tentang kehidupan, agama serta cinta. Ringkasnya, banyak konflik yang berlaku selepas tu dan dia juga harus membuat pilihan dalam soal hati dia. Orang kata walau banyak mana pun tangan yang menghalang, kalau dah jodoh tak kemana jugak dan akhirnya dia bersama..... jeng jeng jenggg !! Nak tau kisah dia, kena la beli. Hehe.

Dr.Aidan
Lee Jong Hyun as Dr.Aidan

Hanis Zalikha
Hanis Zalikha as Iris Nur

Ananda Everingham as Firman Ebrahim
                                                                 
Dan untuk pengetahuan semua, novel ni akan di filemkan. Yang atas tu para pelakonnya. 
Tak de lah. Aku tipu je. Suka hati aku je kann. Hehe. Tapi, kalau di filemkan atau di dramakan aku rasa mesti meletops jugak macam adam&hawa

16.2.13 - Photo Parody



WoW FANTASTIC BABY!

Assalamualaikum. Lama tak luah sini. Cun tak aweks kat atas nun? HAHAHA. Comel kann. 8Februari lebih kurang 10 a.m bergolek golek menahan gelak yang tak berpenghujung (hiperbola) disebabkan mata tertatap gambar ni. HAHAHA. 
BIGBANG memang awesome! GD paling sopan, Taeyang paling lawa, Daesung paling comel, Seung Ri cool dan T.O.P?! HAHAHA. Paling angkuh kot. Siapa lah yang buat ni. Sempurna je nampak kann. 

Then, aku chat dengan owner http://kiminchibokki.blogspot.com (Cik Ziee) pasal gambar ni. Tibe tibe terfikir nak suruh dia buat ahli Runningman yang paling hot; yooruce, HAHA dan paling sasa kookie. Memang lucu habis kots. Keluar air mata aku duk gelak kat diaorang. 


Kookie paling ayu. HAHA manis sangat . Yooruce?! sakai giler :D
INI SEMUA PoYo !


^
|
|
tukang ngedit
cik.ziee (add ler)